Z Rádia Sázava je HEY Radio!

20.07.2016

HEJ radio? To už tu přece bylo? A je tu zase - jen v rockovější formě!

Z Rádia Sázava je HEY Radio!

 

Klasický i melodický rock, hudbu z 80-90 let, kvalitní pop-rock + hudební speciály a k tomu stručné zpravodajství založené na pozitivních informacích - to nabízí „staronové“ HEY Radio, pod jehož jménem od června vysílá bývalé Rádio Sázava. Jeho majitel Miroslav Pýcha se pro změnu názvu rozhodl kvůli expanzi do jiných regionů. Vysílání původně regionálního Rádia Sázava totiž už dávno překročilo hranice středních Čech v nových regionech zněl původní název rádia příliš lokálně.

 

„O změně názvu našeho rádia jsem přemýšlel určitě více než dva roky. Hledal jsem takový název, který by co nejlépe korespondoval s obsahem vysílání a formátem rádia. A našel jsem ho nakonec v názvu HEY Radio. (Původní Radio HEY ukončilo svůj provoz a ochranná známka této značky již vypršela). V dnešní době najít vhodný název pro rádio je velmi obtížné, ne-li téměř nemožné. Buď jsou již ta dobrá jména využita a nebo jsou již zaregistrovaná jako ochranné známky. Proto také nakonec padla volba na název HEY Radio. Letos koncem dubna jsme požádali o formální změnu názvu našeho rádia Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, která tuto změnu v červnu schválila a posvětila", řekl Miroslav Pýcha.  

 

HEY Radio podle Miroslava Pýchy cílí na skupinu posluchačů od 30 do 55 let. Ze 70 procent nabízí rockovou hudbu, hudební speciály ale představují i další hudební žánry. „Nechceme si hrát na zpravodajské rádio, i proto vysíláme jen stručné informace nebo pozvánky na akce, koncerty, atd. A naše zprávy jsou většinou pozitivní – těch negativních je kolem nás dost. Je lepší lidem říkat dobré, pozitivní věci a dávat jim dobré příklady,“ dodal Miroslav Pýcha. A takovou „dobrou věcí“ je podle něj i tradiční jarní úklid břehů Sázavy známý pod názvem Čistá řeka Sázava, který jsme ještě jako rádio Sázava podpořili. S regionem Posázaví ale rádio spojuje ještě mnohem víc – třeba vysílač na rozhledně Špulka, kterou na vrchu Březák u Divišova postavil svazek obcí CHOPOS, a to i za přispění rádia Sázava, a z něhož od roku 2014 šíří rádio svůj rozhlasový signál do éteru.

 

Bývalé Rádio Sázava začalo vysílat na podzim 2011 pro region střední Čechy. O rok později získalo licenci pro vysílání ve Frýdku-Místku a postupně začala přibývat další místa – Jablonec nad Nisou, Liberec, Pardubice, Tábor, Opava, Znojmo, Český Krumlov, Brno, České Budějovice… V současnosti se připravuje vysílání na Karlovarsku. Rozšíření působnosti proto logicky vyústilo i ve změnu názvu stanice.

 

Miroslav Pýcha vlastní také COLOR Music Radio (dříve vysílalo pod značkou Rádio ETHNO), které má ve svém playlistu velmi pestrý výběr hudby z celého světa, aneb hraje „všechny barvy hudby“, jak zní slogan tohoto barevného rádia.

 

jt

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe