Drž Rytmus s Čistou řekou Sázavou – školáci ukázali, že to umí!

15.05.2016

Vítězem soutěže Čistá řeka Sázava, kterou pro děti a studenty do 18 let vyhlásila společnost Posázaví o.p.s., se stal tým Kácováci ze ZŠ a MŠ Kácov

Drž Rytmus s Čistou řekou Sázavou – školáci ukázali, že to umí!

 

Vítězem soutěže Čistá řeka Sázava, kterou pro děti a studenty do 18 let vyhlásila společnost Posázaví o.p.s., se stal tým Kácováci ze ZŠ a MŠ Kácov. Úkolem soutěžících bylo vytvořit praktický vzdělávací materiál, který by zábavnou, ale přitom účinnou formou přiblížil každému, kdo o to stojí, řeku Sázavu se všemi jejími krásami, přírodními zákonitostmi i problémy.

 

Čtyři soutěžní týmy, včetně vítězného z Kácova, do klání přihlásily autorskou stolní hru, jeden tým se prezentoval pracovním sešitem s pohádkami a úkoly pro děti. Vítěznému týmu předaly během tradičního Večera pro dobrovolníky poukaz na výlet do lanového parku ve výši 6 000 korun Anička Zímová za firmu Bisport, s.r.o. spolu s patronkou projektu Anetou Langerovou. Drobné ceny obdržely i ostatní soutěžní týmy: Dukelští přírodovědci ze ZŠ Dukelská Benešov, Zebrouši ze ZŠ Divišov, ZŠ Týnec nad Sázavou a děti ze ZŠ Voděrady.

 

Podle manažerky projektu Čistá řeka Sázava Denisy Cibulkové byly všechny soutěžní práce famózní a týmy si zaslouží obdiv a poděkování za přístup, se kterým zadaný úkol splnily. Velké díky patří také porotě, ale hlavně paní učitelce Juliáně Brodské a žákům ZŠ Bílá 1 v Praze 6, kteří pomohli díla vyzkoušet a vyhodnotit. Hry nezůstanou „ležet v šuplíku“ a po dohodě s autory se organizátor soutěže pokusí navrhnout jejich další využití.

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe