V Sázavě si dobrovolníci opět pochutnali na jednohubkách Anny Greyerové

13.05.2016

Ani letos nezapomněla pohostit dobrovolníky, kteří uklízeli břehy řeky v Sázavě. „Na vodu už s nimi nepůjdu, ale nějak pomoct můžu, když to jde,“ říká vitální důchodkyně a nosí jeden tác s vyhlášenými lahůdkami za druhým.

V Sázavě si dobrovolníci opět pochutnali na jednohubkách Anny Greyerové

 

Byly s mrkvovou, celerovou, tvarohovou a salámovou pomazánkou a jenom se po nich zaprášilo. Po čem? No přece po vyhlášených jednohubkách a chlebíčcích Anny Greyerové ze sázavského Penzionu Korálek. Ani letos nezapomněla pohostit dobrovolníky, kteří uklízeli břehy řeky v Sázavě. „Na vodu už s nimi nepůjdu, ale nějak pomoct můžu, když to jde,“ říká vitální důchodkyně a nosí jeden tác s vyhlášenými lahůdkami za druhým. „Vždyť jsou to jen čtyři druhy pomazánek,“ dodává skromně. Myslela ale na všechny – na „masožravce“ i vegetariány. Ani prý nezjišťovala, co komu chutná. Prostě připravila pomazánky podle rodinných receptů, namazala je na rohlíky a veku a poslala dobrovolníkům k vodě. „A pak mi holky řekly, že mám trochu přibrzdit, protože všichni chtějí kvůli jednohubkám na levou stranu řeky, aby se na ně dostalo,“ směje se při vzpomínce. Nikdo se ale bát nemusel, dostalo se na všechny, ať uklízeli levý nebo pravý břeh.

 

Anna Greyerová se narodila v Praze, ale odjakživa se podle svých slov považuje za „sázavskou“. Stvrdila to tím, že se před třemi lety do Sázavy přestěhovala na důchod. Dohlíží tady na rodinný Penzion Korálek, který leží na dohled od řeky – její úklid proto vždy ráda podpoří. „Než aby nám ta špína přišla s velkou vodou až na dvůr, tak to radši uklidíme,“ říká. Když se proto od Ivanky Danešové dověděla o projektu Čistá řeka Sázava, neváhala nabídnout své služby. „Dobrovolníky zásobuju něčím dobrým, zaslouží si to,“ poznamenala Anna Greyerová. V letošním deštivém počasí toho určitě podle ní měli všichni dost. A navíc ještě poskytla zásobovacímu týmu prostory pro sklad materiálu na celý víkend a koordinátorce projektu nabídla zdarma ubytování v penzionu.

 

jt

 

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe