Čistý Štěpánovský potok 2016

05.05.2016

„Příroda je stále otevřená kniha a jen v ní opravdu stojí za to číst.“

Čistý Štěpánovský potok 2016

Motto: „Příroda je stále otevřená kniha a jen v ní opravdu stojí za to číst.“ (Antonio Gaudí Y Cornet)

 

Štěpánovští hasiči uspořádali 16. 4. 2016 tradiční čištění potoka. U hotelu Rabbit se v 8 hodin sešlo 14 štěpánovských obyvatel. I přes ranní zmatky se všichni pustili do sběru odpadků od místa srazu až po Černou skálu. I když vypadalo, že bude pršet, všechno dopadlo dobře a sluníčko se nesměle ukázalo. Celkem jsme sebrali něco málo přes valník odpadků.

 

Chtěla bych poděkovat panu Přemyslu Chvojkovi a Pavlu Staňkovi za odnášení těžkých odpadků, jakými jsou například velké pneumatiky. Odměnou za ohýbání byly opečené špekáčky a smích dětí, dovádějících u potoka. Velkým kladem bylo, že se akce zúčastnily i celé rodiny – pana Přemka Chvojky a Pavla Staňka.

 

Děti si uvědomily v praxi, jak to vypadá, když bezohlední občané odhodí odpadky kdekoliv. Velké poděkování patří také paní Evě Vrzalové za trička pro účastníky úklidu a hasičům Trhový Štěpánov za zajištění občerstvení. Myslím si, že někteří se již těší na příští ročník čištění potoka. A to je určitě dobře. Tak příští rok AHOJ!

 

Jaroslava Krásová, Trhový Štěpánov

 

 

Štěpánovský potok: sečteno a podtrženo


Na Štěpánovském potoce, levém přítoku řeky Sázavy, sebrali dobrovolníci podle starosty Josefa Korna asi 1 tunu odpadků. Problém byl zvláště se starými těžkými pneumatikami z nákladních aut, a že jich bylo hodně.

 

Kvůli nepřízni počasí se Štěpánovský potok uklízel až o týden později, než proběhla tradiční úklidová akce Čistá řeka Sázava. V jejím řádném termínu hasiči z SDH Trhový Štěpánov pomáhali soutickým rybářům čistit řeku Sázavu.

 

ev

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe