Sekunda Gymnázia Jiřího Ortena Kutná Hora pomáhá přírodě

03.05.2016

K projektu Čistá řeka Sázava se připojili i studenti kutnohorského Gymnázia Jiřího Ortena. Tady je jejich svědectví o úklidu

Sekunda Gymnázia Jiřího Ortena Kutná Hora pomáhá přírodě

 

K projektu Čistá řeka Sázava se připojili i studenti kutnohorského Gymnázia Jiřího Ortena. Tady je jejich svědectví o úklidu prostranství za školou:

 

Ve čtvrtek 14. dubna 2016 jsme se ve dvě hodiny sešli před školou. Přišlo nás 27 z celkového počtu 32, pět spolužáků se omluvilo. Páni učitelé Bartoníček a Posselt nám rozdali igelitové pytle a pracovní rukavice, poučili nás o bezpečnosti při sběru odpadků a pak už jsme vyrazili do lesa za tenisové kurty.

 

Na kraji lesa jsme se rozdělili do skupin a začali jsme sbírat odpadky. Našli jsme jich spoustu, včetně nejrůznějších „perliček”, mezi které počítáme například hasičskou hadici, kusy koberců, tabule skla nebo zvířecí kosti. Když jsme skončili s uklízením v lese za kurty, přesunuli jsme se do lesíka u kasáren. I ten jsme pečlivě pročesali. Chvilkami sice spadlo pár kapek, ale nikomu to nevadilo. Z lesa jsme odcházeli obtěžkáni pytli s odpadky. Ve čtyři hodiny jsme se vrátili ke škole s pocitem, že jsme udělali dobrou věc. Tak zvaný community service (tedy „službu společnosti“) jsme si užili, a k tomu jsme ještě pomohli přírodě v bezprostředním okolí naší školy.

 

Klára Kloosová, Karolína Richterová, žákyně V2A

 

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe