Čistá řeka Sázava na Vysočině 2016... Sázava je ČISTÁ!

12.04.2016

Řeku pomáhalo uklidit 530 dobrovolníků

Sedmý ročník akce Čistá řeka Sázava na Vysočině je úspěšně za námi! Čištění, které probíhalo v týdnu od 4. 4. do 9. 4.2016 bylo zakončeno a naši dobrovolníci mohou hrdě prohlásit, že se činili, co jim síly stačily!Letošní ročník v týdnu provázelo pěkné počasí, ale bohužel čím více se blížilo víkendové čištění, tím více se počasí kazilo a v sobotu se dostavila velmi studená fronta s deštěm. Naštěstí jsou naši dobrovolníci (všichni bez výjimky - od nejmladších po nejstarší) vždy dobře připraveni a nepřízeň počasí je nemůže překvapit. Organizátoři se snažili zabezpečit alespoň pláštěnky, termosky s čajem, na studené ruce pomohly pracovní rukavice a na tělo šátek či tričko jako další vrstva na zahřátí.

 

Všichni dobrovolníci se pouštěli do práce s radostí a jako každý rok i letos nacházeli "poklady", které v přírodě zanechal člověk: od plastových obalů, přes papírové kartony a krabice, pneumatiky, kovové předměty, staré kočárky, lampy, plechovky, různé hadice a tyče… Naštěstí můžeme říci, že díky každoroční aktivitě je odpadu méně, na čemž se shodují i dobrovolníci a místní obyvatelé.

 

Při realizaci akce si dobrovolníci pochutnávali na pitíčkách, tatrankách, kukuřičných křupkách, mléčných tyčinkách a následně i sekané a domácím chlebu s okurkou. Všechny tyto dobroty zabezpečili partneři a sponzoři akce, stejně jako trička a šátky, rukavice a pytle a samozřejmě lodě! Nebýt každoroční podpory z jejich strany, nebylo by možné akci zrealizovat. Všem moc děkujeme!

 

V letošním roce se navýšil i počet škol, které šly čistit, tím pádem i počet dobrovolníků (celkem 530 dobrovolníků). Každý, kdo přidal ruku k dílu, si zaslouží uznání a pochvalu, neboť tím dává najevo, že mu není lhostejné to, jak vypadá okolí, ve kterém žije.

 

Děkujeme všem, kteří se do akce zapojili a podpořili ji a těšíme se na Vás při osmém ročníku v příštím roce.

 

Za organizátory Karolína Ortová a Pavlína Nermutová, Královská stezka o.p.s.

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe