Sázava se bude opět čistit i na Vysočině

02.03.2011

Dobrovolníci se tam do úklidu pustí od 11. do 16. dubna, čeká na ně 50km úsek řeky

„Důvodem bylo vyjít vstříc školám, kterým víkendový termín nevyhovoval,“ řekla manažerka projektu Martina Hupková z občanského sdružení Sázava 21. Sázava a její břehy se budou na Vysočině uklízet až do 16. dubna. Na dobrovolníky čeká 50 kilometrů řeky mezi Havlíčkovým Brodem a Budčicemi. Loni se úklidu Sázavy na Vysočině zúčastnilo 400 lidí.Zapojit se může každý, kdo má chuť pomoci řece a jejímu okolí! Není zapotřebí žádných pomůcek a velkých příprav – stačí si vyhradit jeden nebo půl dne volna, vhodně se obléci a s dobrou náladou se dostavit k řece na pomoc. Školy a předem nahlášené skupiny budou čistit během týdne, akce pro veřejnost se uskuteční v sobotu 16. dubna. Podrobnosti jsou na www.sazava21.cz. 

Projekt Čistá řeka Sázava se koná pod taktovkou tří organizátorů, napříč dvěma kraji. Úklid úseku ze Střechova do Pikovic, dlouhého téměř 100 kilometrů, tradičně organizuje společnost Posázaví o.p.s. a uskuteční se od 15. do 17. dubna 2011.  Dvacetikilometrový úsek řeky z Budčic do Střechova na Sázavou organizuje MAS Lípa pro venkov.

V loňském roce více než 1000 dobrovolníků vyčistilo úsek řeky dlouhý přes 150 kilometrů. Sesbírali přes 37 tun odpadků, především plastových lahví, igelitových obalů, ale také starých lednic, sudů, torz rybářských lodí, koleček, jízdních kol či pneumatik.

 

 


 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe