Patronka projektu zpěvačka Aneta Langerová

12.07.2010

Patronkou projektu „Čistá řeka Sázava“ se stala již druhým rokem zpěvačka Aneta Langerová. Jejím úkolem byla především propagace s cílem informovat ostatní, že projekt Čistá řeka Sázava existuje, že se mohou zúčastnit a finančně přispět na dobrou věc anebo i zrealizovat něco podobného ve svém okolí.

Anetu jsme ovšem neoslovili jen kvůli propagaci, i když prostřednictvím médií se získá podpora samozřejmě lépe, ale také kvůli tomu, že i ona si ráda najde každý rok alespoň jedno odpoledne, kdy vyfasuje rukavice, pytel, usedne do lodě a sbírá odpadky. A myslím, že ze stejného důvodu jako my všichni – z nadšení pro dobrou věc, a protože jí to baví!

„Oslovují mě různé projekty a vybrat si z nich není jednoduché. Tento sympatický a smysluplný projekt jsem se rozhodla podpořit i letos vzhledem k tomu, že k Sázavě mám už nějaký vztah a také proto, že projekt Čistá řeka Sázava je zaměřen na přírodu. Když jsem čistila Sázavu v loňském roce, byl to docela adrenalin, jelikož jsem tehdy seděla poprvé v lodi a neuměla jsem ji ani zastavit . Chytala jsem se větví a podobně a byla jsem ráda, že jsem to přežila. Letos jsem si to už mohla víc užít a být tak i víc užitečná. Věřím, že jednou, až my lidé dostaneme rozum a pochopíme, že na odpadky jsou popelnice a ne příroda, budeme se moci už jen projíždět v lodích po řekách, kochat se čistou přírodou a nebudeme muset nic sbírat.“

Anet

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe