Obyvatelé Kácova se zapojili do jarního úklidu městyse

01.04.2011

Podpořili tím akci Za krásnější Kácov, kterou vyhlásila zdejší radnice

Za krásnější Kácov je název akce, kterou vyhlásila kácovská radnice. Jejím cílem je uklidit po zimě s pomocí dobrovolníků ulice a veřejná prostranství. Akce potrvá od 21. března do 21. dubna. Její součástí je i projekt Čistá řeka Sázava zaměřený na sběr odpadků z hladiny a břehů tohoto vodního toku, který se uskuteční od 15. do 17. dubna.

„Chtěli jsme dát příležitost dalším spolkům i obyvatelům, aby se zapojili do úklidu obce a jejího okolí. Po zimě je potřeba zamést ulice, vyhrabat trávníky a sebrat odpadky,“ řekla starostka Soňa Křenová.

Na výzvu zareagovali jako první mladí hasiči. Vybrali si část obce od restaurace U Dušků směrem k nádraží. Během pouhé hodiny nasbírali čtyři pytle odpadků.  „Bylo krásné počasí, dětem se akce líbila a myslím si, že si teď rozmyslí hodit papír od žvýkačky na ulici. My jako vedoucí mládeže máme z této kratičké, ale smysluplné akce radost a rádi si ji zopakujeme,“ zhodnotila jarní úklid jedna z účastnic.

Podle starostky Kácovští aktivně pomohou i s úklidem řeky Sázavy, která městysem protéká. Do sběru odpadků z její hladiny a břehů se každoročně zapojují hlavně žáci zdejší základní školy.

jt

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe