Jak bude vypadat projekt v roce 2013

11.02.2013

Jedná se o jarní úklid řeky Sázavy a jejích břehů. Úklid provádějí dobrovolníci, kteří jedou na lodích nebo jdou podél řeky a do připravených pytlů sbírají vše, co do řeky a okolí nepatří, a s čím si příroda neumí poradit sama.

 

Jedná se především o plastové obaly, pet lahve, folie, torza lodí, kol, kočárků, zahradního nábytku a dalších „odpadků“. Ptáte se, jak se podobné věci na březích ocitly? Něco odhodí do řeky neukáznění „milovníci přírody“, něco turisté, chataři či rybáři, něco jim prostě jen uplave a něco přinese velká voda při záplavách. Projekt je nekomerční aktivitou založenou na dobré vůli a snaze všech zúčastněných. Pokud si myslíte, že by bylo ve vašich silách pomoci řece Sázavě od civilizačních nánosů, je několik možností. - věnovat řece Sázavě svůj volný čas a zapojit se do úklidu aktivně přímo z lodě nebo ze souše - přispět jakýmkoliv materiálem, který je nezbytný pro realizaci projektu (pytle, nářadí, rukavice, plastové nádobí, hygienické potřeby atd.), potravinami pro dobrovolníky (ovoce, zelenina, sušenky či upečení bábovky) - poskytnout či pomoci se zajištěním některých služeb pro dobrovolníky (stravování, ubytování, hygienické zázemí, atd.) - anebo přispět jakkoli velkým či malým finančním příspěvkem na sbírkové konto projektu:

1249-326666339/0800

Vaše peníze budou použity na zajištění noclehů a stravy pro dobrovolníky, zajištění instruktorů pro bezpečnost pracujících na řece, dopravu věcí, materiálu a mnoha dalších věcí potřebných ke zdárné realizaci projektu. Dobrovolníci, ale stejně tak i ti, kteří chtějí přispět nějakým materiálem či službou, se mohou již teď, ale nejpozději do 11. dubna, a to: e-mailem: zemanova@posazavi.com  nebo na telefonu: 723 881 081

Jak projekt probíhá?
Čištění řeky v letošním roce bude probíhat od pátku 12. dubna do neděle 14. dubna 2013.

V režii Posázaví o.p.s.: Místa srazů - vždy v 8.30 hodin

1. úsek Kácov-Posadovský mlýn (zastávka ČD Střechov nad Sázavou) - Malovidy (zastávka ČD)
2. úsek Malovidy (zastávka ČD) - Sázava (Pod vrbou)
3. úsek Sázava (Pod vrbou) - Zlenice (U Kormorána)
4. úsek Zlenice (U Kormorána) - Týnec n. S. (Bisport)
5. úsek Týnec nad Sázavou (Bisport) - Pikovice

MO ČRS Soutice:
úsek Chabeřice - Kácov-Posadovský mlýn (zastávka ČD Střechov nad Sázavou)

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe