Drž rytmus s Čistou řekou Sázavou

20.05.2015

Zajímá Vás, jak vznikal videoklip Čistá řeka Sázava, který bude mít premiéru v Týnci nad Sázavou 22. května v rámci Koncertu Anety Langerové a Večera pro dobrovolníky? Podívejte se na krátké upoutávky „Drž rytmus s Čistou řekou Sázavou“:

http://youtu.be/vTmqkeUYkP8
http://youtu.be/hDRZCC8KdhU
http://youtu.be/E6lLRetTqd8
http://youtu.be/JUyZmeLslH4

Netradiční snímek režisérky Olgy Špátové natočený k 10. ročníku jarního úklidu řeky Sázavy je podporou samotného projektu a zároveň oslavou dobrovolnictví.

Koncert a premiéra videoklipu se uskuteční 22. května od 18.30 hodin na zahradě Hotelu TÝNEC v Týnci nad Sázavou. Vstupenku na koncert si můžete koupit za 250 korun v síti Ticketportal nebo v informačním centru Hotelu TÝNEC. Jejím zakoupením tak podpoříte projekt Čistá řeka Sázava. Po skončení koncertu následuje tradiční Večer pro dobrovolníky, kteří se letošního čištění řeky zúčastnili.

Projekt Čistá řeka Sázava vznikl jako reakce na nepořádek, který na březích řeky zanechaly povodně. V prvních ročních se uklízelo mezi městem Sázava a obcí Pikovice, v současnosti se už čistí napříč dvěma kraji, Středočeským a Vysočinou, dohromady 212 kilometrů. Akci organizují společnosti Posázaví o.p.s., Lípa pro venkov z.s. Královská stezka o.p.s. a MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Přidávají se ale další organizátoři – dobrovolníci letos uklidili například Benešovský, Dojetřický, Štěpánovský, Úžický nebo Jevanský potok a řeku Vrchlici. S úklidem Sázavy a jejích přítoků tak letos pomáhalo 3076 dobrovolníků, kteří sesbírali téměř 37 tun odpadků.

Partnery projektu jsou Povodí Vltavy, státní podnik a společnost Bisport s.r.o., mediálním partnerem Rádio Blaník.

 

Související obrázky
Soubory ke stažení

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe