Aneta Langerová bude koncertovat pro projekt

07.05.2015

Aneta zahraje a zazpívá na podporu projektu Čistá řeka Sázava, jehož je patronkou, a zároveň tím poděkuje dobrovolníkům, kteří se tohoto jarního úklidu řeky pravidelně účastní. Koncert se uskuteční 22. května od 18:30 hodin na zahradě Hotelu TÝNEC v Týnci nad Sázavou. V případě nepříznivého počasí se bude konat v sále Hotelu TÝNEC. Vstupenku na koncert si můžete koupit za 250 korun v síti Ticketportal nebo v informačním centru Hotelu TÝNEC. Jejím zakoupením tak podpoříte projekt Čistá řeka Sázava. Počet míst je omezený, proto s případným nákupem neváhejte!

Po skončení koncertu následuje tradiční Večer pro dobrovolníky, kteří se letošního čištění řeky zúčastnili.

Jarní úklid známý pod názvem Čistá řeka Sázava se letos konal už podesáté. Aneta Langerová patří k jeho příznivcům řadu let. Každoročně se osobně zapojuje i do samotného sběru odpadků. „Za těch pár let, co pomáhám čistit řeku Sázavu, zjišťuju, kolik dobrovolníků se k nám přidává. Je jich čím dál víc. Mám z toho obrovskou radost a jsem moc ráda, že tento projekt vznikl.  Do dalšího desetiletí bych proto projektu popřála, aby dobrovolníků stále přibývalo, aby neztratili sílu, temperament ani chuť pomáhat, ale aby nacházeli čím dál míň odpadků. Těším se totiž na to, že jednou s nimi pojedu po řece a místo úklidu nepořádku se budeme jenom kochat čistou, krásnou přírodou,“ říká Aneta.

Zpěvačka letos osobně poděkovala žákům Základní školy v Sázavě, kteří pomáhali s úklidem břehů řeky a jejich okolí. Dětem předala pamětní list a drobné dárky. „Procházeli jsme všechny třídy od první po devátou. Reakce školáků byly různé a odpovídaly jejich věku. V první třídě se například na otázku paní učitelky ‚Děti, jestlipak víte, kdo to k vám přišel?‘, ozvalo ‚Jiřina Bohdalová!‘,“ zasmála se Aneta nad vzpomínkou. Zpěvačku zájem dětí o úklid řeky potěšil. „Věděly, co a proč dělaly, že sbíraly odpadky, které do přírody nepatří, a to si myslím, že je velký základ pro to, abychom je v tom vychovávali a měli pak čistší svět,“ shrnula Aneta Langerová.

Projekt Čistá řeka Sázava vznikl z iniciativy Báry Čmelíkové jako reakce na nepořádek, který na březích řeky zanechaly povodně. V prvních ročních se uklízelo mezi městem Sázava a obcí Pikovice, v současnosti se už čistí napříč dvěma kraji, Středočeským a Vysočinou. Akci organizují společnosti Posázaví o.p.s., Lípa pro venkov z. s. Královská stezka o.p.s. a MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Do úklidu více než 212 kilometrů řeky se letos zapojilo 2 707 dobrovolníků, kteří z jejích břehů sesbírali 25,8 tuny odpadků, to bylo o téměř deset tun méně než loni.

Projekt inspiroval další skupiny obyvatel v regionu. Dobrovolníci letos uklidili například Benešovský, Dojetřický, Štěpánovský nebo Jevanský potok a řeku Vrchlici. Dohromady na jejich březích nasbírali téměř 11 tun odpadků.

Partnery projektu jsou Povodí Vltavy, státní podnik a společnost Bisport s.r.o., mediálním partnerem Rádio Blaník.

 

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe